advertentie

Vlaardingse pubers aangehouden voor plaatsen van explosieven

Twee jongens van 14 en 15 jaar uit Vlaardingen, zijn aangehouden omdat zij dinsdagavond probeerden een explosief te plaatsen bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag. Het was de derde keer in acht dagen tijd dat er bij die woning een explosief geplaatst werd. De politie vermoedt een verband in deze zaak met de woningen aan de Jacques Dutilhweg en de Kerkhoflaan in Rotterdam en de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel, die ook geteisterd worden door explosies.

Vlaardingse pubers aangehouden voor plaatsen van explosieven
Foto: stockfoto politie
redactie

door redactie

woensdag 28 februari 2024 18:03

Dinsdagavond om 21:35 uur werden de jongens gezien in het portiek van de woning aan de Julia van Stolberglaan in Den Haag. De politie was er op tijd bij en kon een explosie voorkomen. Een jongen kon worden opgepakt, de andere verdachte werd kort daarna in de omgeving aangehouden.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) trof een explosief aan. Volgens hen zat daar zoveel springstof in dat dit veel schade had kunnen aanrichten in de omgeving. De EOD heeft het explosief onschadelijk gemaakt.

De burgemeester van Den Haag heeft de woning aan de Juliana van Stolberglaan vorige week al voor een maand gesloten. Er was dus sowieso niemand thuis.

Verband met explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Waarom de woning aan de Juliana van Stolberglaan het doelwit is van explosies, is onduidelijk. Volgens de recherche zou het kunnen dat de opdrachtgever zich vergist in wie er in het huis woont.

De politie vermoedt een link met de woningen aan de Jacques Dutilhweg en de Kerkhoflaan in Rotterdam én de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Ook deze woningen worden al weken geteisterd door explosies. Ook zijn er teksten op een wonng gespoten. Het is onbekend wat voor conflict er speelt.

Haagse aanhouding in Rotterdam

Op 25 februari hield de politie een 14-jarige jongen uit Den Haag aan voor een explosie aan de Ravelstraat. Een dag later werd een 16-jarige jongen aangehouden die met een automatisch vuurwapen in zijn tas langs het huis aan de Jacques Dutilhweg reed, hij deed dat op een gestolen scooter.

In Den Haag werd vorige week twee verdachten aangehouden, waaronder een 17-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel. Zij probeerden in de nacht van 19 op 20 februari een explosief te plaatsen op de Juliana van Stolberglaan.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.