advertentie

CDA Schiedam bezorgd over extra geluidsoverlast door sluiting Eindhoven Airport

Het duurt nog drie jaar voordat het zover is, maar CDA Schiedam heeft nu al vragen gesteld over de sluiting van Eindhoven Airport. In 2027 gaat het vliegveld voor vijf maanden dicht voor werkzaamheden aan de start- en landingsbaan. Dat betekent dat de, naar verwachting, drie miljoen reizigers worden verspreid over de andere vliegvelden, waaronder Rotterdam The Hague Airport. Fractievoorzitter Jaap Pegtel uit zijn bezorgdheid over de mogelijke overlast.

CDA Schiedam bezorgd over extra geluidsoverlast door sluiting Eindhoven Airport
beeld: Google Maps
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 29 februari 2024 11:07

De partij vindt het belangrijk dat er in een vroeg stadium wordt overlegd over de situatie en heeft vragen gesteld aan het Schiedamse college. "We willen voornamelijk aandacht vragen voor de situatie," vertelt Pegtel. "Ondanks dat het over drie jaar pas speelt kun je in dit soort situaties nooit te vroeg zijn."

'Slapen doe je niet'

De fractievoorzitter vindt het belangrijk dat er wordt nagedacht over een goede communicatie over de gevolgen van de sluiting van Eindhoven Airport. "Je wilt niet dat er 's ochtends vroeg of 's avonds laat nog vliegtuigen vliegen. Je kunt je dan nog even proberen om te draaien, maar slapen doe je niet meer." Pegtel spreekt uit eigen ervaring. Hij woont in Schiedam Noord waar veel vliegtuigen overvliegen.

CDA Schiedam, Rotterdam en Lansingerland hebben de handen ineen geslagen en samen hun zorgen geuit. De partij wil graag weten hoe er wordt omgegaan met de mogelijk toenemende drukte op de weg en de menselijke gezondheid.

Concreet wordt het college gevraagd om goede communicatie naar de inwoners, alert te blijven en er alles aan te doen om eventuele overlast te beperken.