advertentie

Nieuwe locatie IDDF In Concert bekend

Het Schiedamse tweedaagse festival IDDF In Concert vindt op 31 mei en 1 juni plaats pal aan de Nieuwe Maas in Schiedam, bij de Fortunaweg en de Mercuriusweg. "We zijn heel blij met deze nieuwe plek," zegt producent Floor Koet.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 29 februari 2024 13:47

De eerste twee edities van het evenement vonden plaats op het terrein van de Glasfabriek. Daar wordt gebouwd en dus moest de organisatie op zoek naar een andere locatie. Het evenement verplaatst zich nu naar een locatie één kilometer verderop. "We hadden deze locatie eigenlijk al op het oog toen we de eerste editie aan het voorbereiden waren," vertelt Koet. 

Volgens Koet past de nieuwe locatie perfect in de plannen voor het uitbreiden van IDDF In Concert. "We hebben hier veel meer mogelijkheden om nog meer dingen toe te voegen aan de bestaande opstelling."  Volgens de producent staat het podium straks met de rug naar de rest van Schiedam, zodat het geluid zich uit zal smeren over het water. "We hebben de buurtbewoners en de bedrijven rondom de locatie al ingelicht hierover."

Met de watertaxi naar IDDF In Concert

Volgens Koet is de locatie ook nog steeds goed bereikbaar met het openbaar vervoer. "Het is één kilometer van de Glasfabriek vandaan. Het is ongeveer een kwartier lopen vanaf de tram. Maar je kan hier ook varend naartoe met de watertaxi."

Op 31 mei staan Chef’Special, Rondé, Jett Rebel en The Dirty Daddies op het programma. 1 juni zullen BLOF, Krezip en Joël Borelli te zien zijn.