advertentie

Juwelier in Schiedam overvallen, drie aanhoudingen, deel buit teruggevonden

Er is een overval gepleegd op een juwelier in Schiedam. Een deel van de buit is op straat teruggevonden. Later zijn drie verdachten aangehouden.

redactie

door redactie

donderdag 29 februari 2024 14:16

De overval vond donderdagmiddag rond 13:30 uur plaats op Juwelier Verkade op de Hoogstraat. Drie daders zijn er volgens de politie met buit vandoor gegaan. Bij de overval zijn geen gewonden gevallen.

De politie heeft van omwonenden en naastgelegen gebouwen camerabeelden veiliggesteld, meldt Flashphoto. Meerdere mensen zijn getuige geweest van de brute overval. In de winkel is een vitrine kapot gemaakt. Het winkelpersoneel laat weten erg geschrokken te zijn en spreekt van ‘een vreselijke ervaring’.

De winkel is de rest van de dag gesloten.

Deel buit teruggevonden

De overvallers gingen er met een onbekende buit vandoor. Een verslaggever van Rijnmond meldt dat er op de vluchtroute van de daders meerdere juwelen zijn aangetroffen. Deze juwelen zijn door de politie veiliggesteld voor sporenonderzoek.

Drie aanhoudingen

Later in de middag heeft de politie drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval.

Inval in woning

De politie viel eerst nog een woning aan de Oude Maasstraat binnen. Daar is niemand aangehouden. De politie doet wel verder onderzoek in de woning.