advertentie

Woning Vlaardingen na twee incidenten gesloten

De woning in Vlaardingen waar in acht dagen tijd twee incidenten plaatsvonden, is op last van de burgemeester gesloten.

Woning Vlaardingen na twee incidenten gesloten
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

donderdag 29 februari 2024 16:46

'Afgelopen nacht is er opnieuw een incident bij een woning aan de van Beethovensingel geweest. Hierbij is getracht de woning in brand te steken. Vorige week was bij dezelfde woning ook al een explosie. Burgemeester Bert Wijbenga heeft daarom besloten de woning tot nader order te sluiten,' laat de gemeente Vlaardingen weten.

Veel impact

'Deze maatregel heeft veel impact op de bewoners van de betreffende woning' geeft de gemeente toe. 'Het is echter wel nodig om dit te doen. Om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken én voor het veiligheidsgevoel van de buurt. Naar aanleiding van de eerdere explosie waren al maatregelen genomen. Zo was er al een camera geplaatst. Deze blijft voorlopig staan. Ook is de politie druk bezig met het opsporingsonderzoek'. 

Steen door de ruit

Bij de portiekwoning aan de Van Beethovensingel werd donderdag rond 2:15 uur in de nacht eerst een steen door de ruit gegooid, gevolgd door een flesje met brandbare vloeistof. Het flesje ontbrandde op de stoep en kwam niet in de woning terecht. Op de stoep voor het portiek is een brandplek te zien. 'Gelukkig heeft er geen explosie plaatsgevonden en zijn er geen gewonden' meldt de politie.

Twee daders zijn gevlucht, vermoedelijk op een scooter, meldt Flashphoto. De politie heeft sporen veilig gesteld en doet verder onderzoek. Er raakte niemand gewond.

Acht woningen ontruimd

Op 21 februari was het wel raak bij dezelfde portiek. Toen ging een explosief af en werden acht woningen ontruimd.

Beelden delen

De gemeente drukt haar inwoners op het hart om informatie of camerabeelden, die kunnen helpen bij het politieonderzoek, te delen. 'Deel het alstublieft met de politie. Ook als u twijfelt'.