advertentie
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Nieuwe CBS-data: onrustige buurten plagen Schiedam en Vlaardingen

Schiedammers ervaren de meeste buurtoverlast vergeleken met andere Nederlandse steden, zo blijkt uit de nieuwe veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Deze overlast laat een stijgende trend zien ten opzichte van de vorige meting in 2021. Opmerkelijk is dat bijna twee van de drie Schiedammers (65%) zegt veel overlast in hun buurt te ervaren.

Nieuwe CBS-data: onrustige buurten plagen Schiedam en Vlaardingen
Foto: stockfoto politie
redactie

door redactie

vrijdag 01 maart 2024 14:43

Het percentage buurtoverlast is flink hoger dan het gemiddelde van de steden met meer dan 70-duizend inwoners, waar de helft buurtoverlast meldt. In de veiligheidsmonitor scoren ook Rotterdam en Vlaardingen hoog in de lijst van steden met forse buurtoverlast, op de tweede en vierde plaats.

Ook voelen Vlaardingers en Schiedammers zich onveiliger dan landelijk gemiddeld. Vlaardingen staat in de CBS-lijst op de derde plaats met het grootste gevoel van onveiligheid onder de inwoners, net na Heerlen en Rotterdam. Schiedam neemt de vierde plaats in. Ten opzichte van de vorige Veiligheidsmonitor is dit gevoel iets toegenomen. Bijna 30% van de Vlaardingers voelt zich weleens onveilig, tegenover 27% in Schiedam.