advertentie
  • Vlaardingen

Burgemeester sprak met bedreigde loodgieter: ‘Hij zegt niets fout te hebben gedaan’

Burgemeester Bert Wijbenga heeft vorige week een gesprek gehad met de Vlaardingse loodgieter naar aanleiding van de aanhoudende aanslagen op zijn bedrijfspanden en woning. “Het was een emotioneel gesprek,” zegt Wijbenga in het radioprogramma ‘Sven Op 1’.

Burgemeester sprak met bedreigde loodgieter: ‘Hij zegt niets fout te hebben gedaan’
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 04 maart 2024 14:38

“Ik ben heel erg opgelucht dat het nu een paar dagen rustig is,” vertelt de burgemeester. “Het is niet te geloven dat jongeren van rond de 19 jaar bereid zijn om zo’n aanslag te plegen voor een paar honderd euro. Jongeren hebben geen idee van de risico’s.”

De woning van de loodgieter is voor onbepaalde tijd gesloten. Op de vraag voor hoe lang de burgemeester denkt de woning gesloten te houden komt geen antwoord. Ook heeft Wijbenga nog geen idee uit welke hoek de aanslagen komen.

Wijbenga heeft vorige week met de loodgieter gesproken. Het was volgens de burgemeester een emotioneel gesprek. “Feitelijk is het zo dat de persoon slachtoffer is van een aantal aanslagen. Hij zegt niets verkeerds te hebben gedaan en meer bewijs dan dat hebben we niet.”

Het onderzoek naar de reeks explosies is nog in volle gang.