advertentie

Dit jaar weer Kraanconcerten in Vlaardingen, ook Toft2Tooft keert terug

Naast de terugkeer van de Stadskaravaan zullen meerdere evenementen uit het feestjaar Vlaardingen 750 een vervolg krijgen. In stukken van de gemeente valt te lezen dat de Toft2Tooft parade zal terugkeren op 6 juli 2024. Ook zullen er weer twee avonden Kraanconcerten zijn, op 20 en 21 september.

Dit jaar weer Kraanconcerten in Vlaardingen, ook Toft2Tooft keert terug
Foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

dinsdag 05 maart 2024 19:43

Jaarlijks maakt de gemeente de ‘dagen van de collectieve festiviteiten en collectieve verlaatjes’ bekend. Op deze dagen mogen horecaondernemers tot 02:00 uur meer geluid produceren en tot 05:00 uur open blijven. Op deze lijst staan onder andere Koningsnacht (26 april), Koningsdag (27 april), Haring- en Bierfestival (28 & 29 juni), Tweede Kerstdag (26 december) en Oudjaarsavond (31 december).

Hiertussen zijn dus ook twee evenementen te vinden die oorspronkelijk eenmalig in het feestjaar zouden plaatsvinden. Toft2Tooft is een parade van een truck waarop artiesten en dj’s optreden terwijl een stoet mensen er achteraan wandelt. De Kraanconcerten vinden plaats op een podium in het water tegenover de Vlaardingse Stadskraan. Volgens velen waren beide evenementen vorig jaar een groot succes.

Opvallend is ook dat het Zomerterras voor niet alleen voor 17 en 24 augustus, maar ook voor 10 augustus een vrijstelling heeft gekregen. Deze week maakte het Zomerterras bekend maar twee weekenden te zullen plaatsvinden, tenzij zij massaal door ‘amigos’ ondersteund worden.