advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Deze kinderen recycleden het beste en krijgen een pluim van de wethouder

Schiedamse kinderen sloten woensdagmiddag 6 maart het duurzaamheidsproject Afval the Game af met een kinderruilfeest op het kantoor van De Kleine Ambassade. Tijdens het feest overhandigde wethouder Cemil Kahramanoğlu het allereerst Afval the Game keurmerk aan basisschool Het Windas.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 06 maart 2024 16:33

“Afval the Game is een project waarmee we samen met kinderen voor minder afval in de stad willen zorgen,” legt Erik Korenstra van De Kleine Ambassade uit. “Dat doen we door kinderen in de klas aan de slag te laten gaan met het lespakket, waarmee ze allerlei dingen leren over afval.”

Het kinderruilfeest is de afsluiting van het lespakket. “Hier ruilen kinderen speelgoed met elkaar,” vertelt Korenstra.  “Ik vond het enorm opvallend hoe laagdrempelig dit feest georganiseerd is. Kinderen geven spullen weg en kunnen spullen meenemen. Dat vind ik mooi om te zien,” voegt Kahramanoğlu toe.

De wethouder overhandigde basisschool Het Windas het allereerste Afval the Game keurmerk. “Je ziet dat de kinderen stralen! Ze zijn goed bezig geweest met het onderwerp. Ze wisten zelfs dat het invloed heeft op de CO₂ uitstoot.” Korenstra is het met de wethouder eens. “Het is belangrijk dat we de kinderen nu al leren hoe je om moet gaan met afval, zodat ze dat weer aan anderen door kunnen geven.”