advertentie
  • 112
  • Schiedam

Jeugdige straatrover opgepakt dankzij filmende Schiedammer

Dankzij een filmende Schiedammer heeft de politie een straatrover kunnen aanhouden.

Jeugdige straatrover opgepakt dankzij filmende Schiedammer
Foto: Instagram/politie Schiedam
redactie

door redactie

zondag 10 maart 2024 10:43

De straatroof vond op maandag 5 maart plaats op metrostation Troelstralaan in Schiedam. Volgens de politie zijn de daders 'een groep jonge jongens'.

'Omdat het onderzoek in deze zaak nog loopt kunnen niet meer dan dit erover delen' aldus de agenten op Instagram. 'Wat we wél kunnen delen is dat een oplettende burger de straatroof had gefilmd. Door de superheldere beelden hebben we al één verdachte kunnen aanhouden'. Als dank hebben de agenten een boeket bij deze Schiedammer langs gebracht. 

Golf aan overvallen en straatroven

In februari was er ook al een golf aan overvallen en straatroven in Schiedam. Agenten gingen toen zowel te voet als in politiewagens surveilleren. 'Ook in de briefings is er elke dag aandacht aan besteed'. De inzet resulteerde in de aanhouding van twee tieners van 12 en 14 jaar oud, beiden uit Schiedam.

De berovingen (onder bedreiging van een mes) vonden toen voornamelijk in de avond plaats en dan vooral rond station Schiedam Centrum en in het centrum van de stad. 'Er werden verschillende spullen buitgemaakt' aldus de politie.