advertentie

Historische Vereniging Vlaardingen biedt hulp bij herstel grafmonumenten na storm

Storm Louis heeft afgelopen februari een spoor van vernieling achtergelaten, waaronder op begraafplaats Emaus in Vlaardingen. Ruim drie weken later heeft de gemeente de beschadigden graven in kaart kunnen brengen en de Historische Vereniging Vlaardingen staat klaar om te helpen met het herstellen ervan.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 11 maart 2024 16:42

"De boom hebben we verwijderd, waardoor we nu een duidelijk beeld hebben van de schade," aldus Mari Meijer, beheerder van de begraafplaats. Hij vertelt dat 37 grafmonumenten beschadigd zijn geraakt. "De mate van beschadiging verschilt per graf.”

De beschadigde graven zijn minstens vijftig jaar oud. “Aangezien het om oude graven gaat, hebben de meeste geen lopende grafrechten meer.” Meijer laat weten dat de gemeente contact opneemt met degenen waar nog wel grafrecht op rust, om hen te informeren over de situatie.

Na het verwijderen van de boom schoot de Historische Vereniging Vlaardingen onmiddellijk te hulp, volgens Meijer. "Ze hebben ons direct bijgestaan bij het zo goed mogelijk recht leggen van de graven. Later zullen ze bekijken welke graven ze kunnen helpen herstellen."