advertentie
  • Schiedam

10 jaar extra cel voor Schiedamse tbs'er die vrouw in haar flat met mes te lijf ging en twaalf keer stak

Schiedammer Kendrick M. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor het neersteken van zijn ex-vriendin. Dat gebeurde eind 2022 in een flat in Soest. Het 5-jarige zoontje van de vrouw was getuige van het bloedbad. Tegen M. was 18 jaar cel geëist, maar de rechter achtte niet bewezen dat hij een vooropgezet plan had.

10 jaar extra cel voor Schiedamse tbs'er die vrouw in haar flat met mes te lijf ging en twaalf keer stak
redactie

door redactie

dinsdag 19 maart 2024 18:59

Het slachtoffer is teleurgesteld over de uitspraak. "Voor wat hij me heeft aangedaan voor de neus van mijn zoontje is iedere straf te laag", laat ze weten aan RTV Utrecht. "De vrijspraak voor moord voor ik onbegrijpelijk, omdat hij met een plan naar mij is toegekomen en omdat hij zijn eerste vriendin ook al om het leven heeft gebracht."

Vleesmes uit de keukenla

Kendrick M. ontsnapte eind 2022 uit de Pompekliniek in Nijmegen. De tbs'er werd daar behandeld, omdat hij jaren eerder zijn 20-jarige ex-vriendin, de Rotterdamse Marigret Fullinck, had vermoord en haar lichaam had weggemaakt.

Tijdens een begeleid verlof ging M. ervandoor. Hij zette direct koers naar een flat in Soest, waar een vrouw woonde die het kort daarvoor met hem had uitgemaakt. De twee kenden elkaar van Facebook, waar M. zich met nepprofielen presenteerde.

Vleesmes

In het bijzijn van haar zoontje (5) ging de tbs'er zijn ex te lijf. Ze werd bij de keel gegrepen, geslagen, aan haar haren door het huis gesleept en twaalf keer gestoken met een vleesmes dat hij opdiepte uit de keukenla in het huis.

M. riep daarbij dat of de vrouw of het zoontje de dag niet zouden overleven. Het lukte de vrouw om samen met haar kind naar het balkon te vluchten. Buren sloegen daarna alarm. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis.

Proeftijd

Omdat Kendrick M. het geweld pleegde terwijl hij nog in de proeftijd zat van zijn eerdere veroordeling voor moord, moet hij nog eens 1037 dagen uitzitten. Die komen bovenop de tien jaar celstraf voor het geweld in Soest. Zijn gevangenisstraf is nu dus dertien jaar in totaal.

De tbs-maatregel blijft van kracht, want experts denken dat de kans groot is dat M. opnieuw de fout in gaat. M. moet de vrouw in Soest verder 33 duizend euro schadevergoeding betalen. Haar jongetje, dat getuige was van de mishandeling, krijgt een bedrag van 10 duizend euro.

Tiener uit Bergschenhoek

Bij zijn ontsnapping kreeg Kendrick M. hulp van een 16-jarige jongen uit Bergschenhoek. De tiener moest een auto met chauffeur voor hem regelen en ging ook mee naar de flat in Soest. Hij heeft acht maanden jeugddetentie gekregen. Die heeft hij al uitgezeten in voorarrest.

De jongen, die een zoon is van een vriendin van Kendrick M., kreeg ook voorwaardelijke jeugd-tbs opgelegd. De rechtbank sprak hem vrij van medeplichtigheid aan het geweld.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond