advertentie

Woedende burgemeester sluit woning loodgieter wéér, wil hulp vanuit Den Haag

Na de meest recente aanslag aan het adres van Van Uffelen is het woonhuis van de Vlaardingse loodgieter aan de Gretha Hofstralaan weer gesloten. Recent mochten zijn vrouw en kinderen weer in het huis verblijven, maar de woning blijft nu dicht tot eind mei. Burgemeester Wijbenga is witheet. “Één of ander conflict wat wij niet kennen wordt over de rug van de wijk uitgevochten.”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 21 maart 2024 22:26

’s Avonds, voordat de explosie plaatsvond, zijn er nog twee verdachten aangehouden. Toch ging het ’s nachts mis. Naar aanleiding van de meest recente aanslag worden de maatregelen rondom de woning weer aangescherpt. Er zal dag en nacht gesurveilleerd worden, ’s avonds door Toezicht & Handhaving en ’s nachts door de politie. Ook wordt het rechercheteam wederom uitgebreid en blijft het cameratoezicht staan.

Wijbenga blijft ondanks de weinig aanknopingspunten in het politieonderzoek strijdlustig. “We zullen ons blijven inzetten totdat dit stopt. Maar noch met verklaringen van het slachtoffer, noch met het rechercheonderzoek, noch met informanten, nergens komt het verhaal naar boven.”

Particuliere beveiliging afgeschaald

In het NOS Achtuurjournaal van dinsdagavond communiceerde de gemeente dat de particuliere beveiliging is afgeschaald. Nog geen twee dagen daarna is het weer raak. “Ik vind die samenloop natuurlijk helemaal niet plezierig. De particuliere beveiliging was een uniek besluit in Nederland. We wisten financieel en praktisch dat het niet oneindig was. Het is te triest voor woorden dat dit moment is aangegrepen door de opdrachtgever om deze actie te plegen.”

Hulp nodig uit Den Haag

Afgelopen maandag had een overleg met burgemeesters uit de regio. Naar aanleiding van dit overleg en de nieuwe aanslag willen de burgemeesters hulp uit Den Haag. “Er moet snelheid komen met het aanpakken van zwaar vuurwerk over de grenzen heen. Ook willen we dat Openbaar Ministerie en politie meer ruimte krijgen om bij de opdrachtgever te komen. Het blijkt heel makkelijk om die opdracht digitaal te geven en toch anoniem te blijven.”