advertentie

Gebiedsverbod loodgieter en mogelijk tipgeld na verwoestende brandbom in Vlaardingen

De Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen krijgt een gebiedsverbod. Dat heeft burgemeester Bert Wijbenga, samen met het Openbaar Ministerie en de politie, besloten na de verwoeste brandbom van afgelopen nacht.

Gebiedsverbod loodgieter en mogelijk tipgeld na verwoestende brandbom in Vlaardingen
Foto: Twee
redactie

door redactie

zaterdag 30 maart 2024 15:11

De gemeente zegt gekozen te hebben voor de veiligheid van de bewoners. 'Het doelwit van de aanslagen krijgt een gebiedsverbod voor een gedeelte van de Oostwijk en Park Hooglede. Daarnaast worden de technische hulpmiddelen opgeschroefd en wordt overwogen om tipgeld in te zetten voor tips die leiden naar de opdrachtgever' aldus een verklaring van de gemeente.

Bij een huis op de hoek van de Wilhelminastraat en de Willem Beukelzoonstraat in Vlaardingen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed na een explosie. Drie bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht. In het pand woont familie van de loodgieter. Het zou gaan om zijn schoonzus, haar partner en drie kinderen.

Alle overige maatregelen die getroffen zijn blijven voorlopig van kracht, meldt de gemeente. 'Dat betekent dat het rechercheteam onverminderd doorgaat met het onderzoek, het cameratoezicht blijft en er extra gesurveilleerd wordt'.

Burgemeester Bert Wijbenga: “Wat een afschuwelijke situatie, voor de directe slachtoffers en de buurt. Dat er nu ook nog gewonden zijn gevallen is natuurlijk verschrikkelijk. Ik leef mee met de slachtoffers en hoop dat zij snel weer op de been zijn. Een gezin is hun huis kwijt en al hun bezittingen. We doen er alles aan om achter de opdrachtgever van deze aanslagen te komen. Veel daders hebben we kunnen aanhouden, maar omdat ook intensief onderzoek plaatsvindt naar de opdrachtgever is daarom nu ook tipgeld meegenomen in de maatregelen."

'Voor alle omwonenden en scholen is onverminderd mogelijkheid tot contact met de wijkagent, zorginstanties en de gemeente'.