advertentie
  • Schiedam

Controle door politiestudenten in Schiedam

Op zaterdag 30 maart 2024 werd er door studenten van de Politieacademie en de gemeentelijke handhavers een algemene verkeerscontrole gehouden. De controle vond plaats aan de Scholtenstraat in de 's-Gravelandsepolder.

Controle door politiestudenten in Schiedam
Foto: Instagram/politie Schiedam
redactie

door redactie

maandag 01 april 2024 14:05

De politie meldt op Instagram dat er 130 voertuigen zijn gecontroleerd. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met een verlopen APK, niet werkende verlichting en het niet dragen van een gordel.

Ook reden sommige automobilisten zonder de vereiste verzekering of met een mobiele telefoon in hun hand. Verder constateerde de politie gevaarlijk uitstekende delen op een aanhangwagen én op een personenauto.

Er werd ook gebruik gemaakt van de rollentestbank en zijn er bekeuringen geschreven voor het overschrijden van de maximale snelheid van de snor- en bromfiets. Bij één snorfiets was de snelheid zodanig hoog waardoor deze opnieuw gekeurd zal moeten worden bij het RDW.

Tevens zijn er aanhoudingen verricht wegens het rijden onder invloed en het rijden met een ingevorderd/ongeldig verklaard rijbewijs.