advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

Nieuwe brasserie Zonnehuisgroep moet eenzaamheid verslaan

De nieuwe brasserie van het verpleeghuis Drieën-Huysen Zuid, onderdeel van de Zonnehuisgroep, werd op dinsdagmiddag 2 april feestelijk geopend. De brasserie is vanaf nu de hele dag geopend en moet een ontmoetingsplek zijn voor ouderen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 02 april 2024 17:20

“Ik hoop dat de mensen hier elkaar ontmoeten, in plaats van alleen thuis zitten,” zegt Arie Versteeg, projectleider van Gezond & Wel Thuis. Vanuit de overheid is het beleid erop gericht dat senioren langer zelfstandig kunnen wonen, ook wanneer de zorgvraag thuis toeneemt.

Volgens Versteeg draagt deze brasserie eraan bij dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, maar niet eenzaam worden. “We willen de mensen van buiten naar binnen halen en een gemeenschap vormen.”

Ineke Rietdijk woont in een aanleunwoning op het terrein van de Zonnehuisgroep. Zij richtte zes jaar geleden een sociale burengroep op. Ze drinkt koffie en speelt spelletjes met al meer dan dertig bewoners, die zich eenzaam voelden. “Dat er vanaf vandaag in de nieuwe brasserie gegeten kan worden vind ik geweldig!”