advertentie

Vlaardingse loodgieter weigert te wijken voor geweldsgolf

Na een jaar van voortdurende aanslagen spreekt Ron van Uffelen, een loodgieter uit Vlaardingen, zich uit over de gruwelijke gebeurtenissen die zijn leven hebben getekend. Zelf benaderde hij Rijnmond om zijn eigen volledige verhaal te doen.

Vlaardingse loodgieter weigert te wijken voor geweldsgolf
redactie

door redactie

donderdag 04 april 2024 11:33

Het begon allemaal op 4 april 2023, toen een van zijn bedrijfswagens werd vernield door een explosie. Sindsdien zijn er meer dan tien aanslagen gepleegd, variërend van brandstichting tot het neerleggen van explosieven. De meest recente aanval tijdens het paasweekend, waarbij een brandbom naar binnen werd gegooid bij het huis van zijn schoonzus, resulteerde in ernstige verwondingen. Twee van zijn neefjes kwamen op de intensive care terecht.

Gevraagd naar zijn gevoelens hierover, laat Van Uffelen zijn woede en bezorgdheid blijken, vooral voor zijn familie die rechtstreeks getroffen is. Hij betreurt de situatie die niet alleen zijn leven ontwricht, maar ook dat van zijn geliefden. Ondanks dat alles wil hij niet verhuizen. Hij gelooft dat dit slechts het probleem zou verplaatsen, niet oplossen.

Ruzie met crimineel

De verdachten die zijn opgepakt zwijgen over de achterliggende reden van de aanslagen. Van Uffelen speculeert over mogelijke daders, waaronder Marco E., een beruchte crimineel met wie hij eerder ruzie had. Hoewel hij toegeeft dat hij in het verleden een ruig leven heeft geleid, ontkent hij elke betrokkenheid bij drugsdeals of criminele activiteiten die aanleiding zouden kunnen geven tot de ontploffingen.

Van Uffelen's frustratie komt ook tot uiting in zijn kritiek op het gebiedsverbod dat hem is opgelegd. Hij voelt zich onrechtvaardig behandeld door de autoriteiten, die volgens hem te snel conclusies trekken zonder de zaak volledig te begrijpen. Ondanks alles weigert Ron van Uffelen te buigen voor de dreiging die zijn leven beheerst. Hij blijft standvastig en vastbesloten om te vechten voor zijn recht op een rustig bestaan, voor hem én de wijken.