advertentie

Vlaardings debuut: Waterweg Supercup bij CION

De Vlaardingse voetbalclub CION zal gastheer zijn voor de strijd om de Waterweg Supercup. De van het Schiedamse kampioenschap Excelsior’20 en de winnaar van het Vlaardingse kampioenschap Zwaluwen zullen in dit duel tegenover elkaar staan. De traditionele clash tussen haring en jenever zal plaatsvinden op 8 mei om 19:30 uur, een dag voor Hemelvaart.

Vlaardings debuut: Waterweg Supercup bij CION
Foto: Mischa Keemink
redactie

door redactie

dinsdag 16 april 2024 16:09

De Waterweg Supercup, een initiatief  van de organisatie van het Schiedamse kampioenschap, beleeft haar zesde editie. In voorgaande jaren wonnen teams als VFC (zo), Deltasport en SVV deze felbegeerde titel. HBSS mag zich momenteel de regerende kampioen noemen, nadat ze vorig jaar VFC (za) versloegen.

Historische verplaatsing naar Vlaardingse bodem

Dit jaar wordt het voor het eerst gehouden op Vlaardings grond, bij het complex van CION. Mischa Keemink, Marvin Janssen en Ed Molenaar, de krachten achter het evenement, kijken uit naar deze historische gebeurtenis. "Na verschillende locaties, zoals Kethel Spaland en vorig jaar Excelsior’20, is het fantastisch om deze iconische wedstrijd voor het eerst naar Vlaardingen te brengen. De opening van de nieuwe kantine  van CION biedt hiervoor een perfecte gelegenheid," aldus Keemink.

Sebas Verburgh, de technische man van CION, is ook blij over de keuze voor CION als gastheer. "Het organiseren van deze wedstrijden is altijd een genot. Als CION zullen we er alles aan doen om er een prachtig voetbalfeest van te maken waar iedereen welkom is."