advertentie

Extra speelveld belangrijke fusievoorwaarde scoutingverenigingen Tono en Taize

De Schiedamse scoutingverenigingen Tono en Taizé overwegen een fusie. Richard Spruit, de voorzitter van Tono-groep, stelt echter een belangrijke voorwaarde: “Een speelveld wat we kunnen afsluiten zoals we nu bij ons eigen pand hebben.”

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

dinsdag 16 april 2024 17:05

Scoutingvereniging Taizé kampt met een dalend aantal vrijwilligers, terwijl Tono antikraak gehuisvest is in boerderij Landvreugd. Sinds vorig jaar is bekend dat de gemeente actief zoekt naar een nieuwe koper voor de boerderij.

De twee verenigingen zien een fusie als de meest geschikte oplossing om bestaanszekerheid veilig te stellen. Volgens Spruit in het gebouw van Taize bijvoorbeeld.  "Alleen is het een klein gebouw met weinig speelruimte. Zelf hebben we een mooie boomgaard die we kunnen afsluiten en dat soort speelruimte is wel nodig.”

Spruit benadrukt dat er al gesprekken met de gemeente zijn om te onderzoeken of het mogelijk is om bij Taizé een soortgelijk afsluitbaar speelveld te creëren, hoewel deze plannen nog in de beginfase zitten.

Over de timing van het verlaten van de huidige locatie zegt Spruit: “We hebben eigenlijk geen idee, maar daarvoor moet er in de plaats wel iets komen waar we ook iets mee kunnen, een belangrijke voorwaarde om te fuseren.”

Extra speelveld belangrijke fusievoorwaarde scoutingverenigingen Tono en Taize
Foto: Richard Spruit