advertentie

Vlaardingen niet slechtste kindje van de klas omtrent vaccineren

De Vlaardingse VVD stelde vorige maand vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de vaccinatiegraad in Vlaardingen. Uit de antwoorden van het college blijkt dat de vaccinatiegraad onder het landelijke gemiddelde ligt. Wel doet Vlaardingen het in de regio Rijnmond beter dan omliggende steden.

Vlaardingen niet slechtste kindje van de klas omtrent vaccineren
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

woensdag 17 april 2024 11:33

In Vlaardingen lag de vaccinatiegraad in 2022 onder kinderen tot en met twee jaar op 87,3 procent. Het landelijk gemiddelde was wat hoger: 88,9 procent. Het gemiddelde van de regio Rotterdam-Rijnmond lag echter nog ruim 3,5 procent onder dat van Vlaardingen.

De vaccinatiegraad onder jongeren tot en met 15 jaar lag landelijk op 81,5 procent. In Vlaardingen was dat veel lager: 77,7 procent. Het gemiddelde van de hele regio was nog net iets minder: 77,6 procent.

Online campagne

De gemeente laat ook weten dat een lage vaccinatiegraad kan leiden tot de uitbraak van infectieziekten. Daarom heeft CJG Rijnmond een online campagne opgezet om de vaccinatiedagen in het voorjaar van 2023 onder de aandacht te brengen. Uit cijfers van de gemeente blijkt dat 624 jongeren de website hebben bezocht voor meer informatie.