advertentie

Wijkagent Alex Glijn neemt na 31 jaar afscheid van Schiedam

Na 31 jaar bij de politie in Schiedam te hebben gewerkt, vindt Alex Glijn het tijd voor een nieuwe uitdaging, hij gaat werken bij de Zeehavenpolitie. Op 18 mei neemt Jeroen Cats het stokje over van Glijn. Tot die tijd neemt hij tijdens zijn dagelijkse wandeling over de Hoogstraat afscheid van alle ondernemers.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 17 april 2024 16:47

Glijn is al 22 jaar lang de wijkagent van Schiedam Centrum. “Het mooiste aan mijn werk als wijkagent vind ik, buiten de zware gesprekken om, alle verhalen die ik hoor van winkeliers en burgers en dat ik kan proberen de mensen te helpen.” Er zijn een paar momenten in zijn loopbaan als wijkagent die hem het meest zijn bijgebleven. “De brand van molen De Walvisch en de Schiedammer parkmoord zitten nog vers in mijn geheugen.”

De wijkagent maakt over een maand dus de overstap naar de Zeehavenpolitie, daarmee verliest het centrum van Schiedam een bekend gezicht. Ondanks dat hij uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging, heeft de stad een speciale plek in zijn hart. “De mensen hebben het hart op de tong liggen en dat vind ik fijn.”