advertentie

Naast de bocht waar hij verongelukte wordt ‘verbinder’ Rico herinnerd met een gedenkbank

In oktober 2019 verongelukte de Maaslandse Rico Jansen op de Broekpolderweg in Vlaardingen. Vier en een half jaar later staat er op die plek een gedenkbank die zijn herinnering levend moet houden. “Voorheen was het een vreselijk nare plek. We hopen dat dat minder wordt.”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 17 april 2024 17:23

In de stromende regen komen de broer en ouders van Rico naar het bankje. Moeder Corina veegt nog was blaadjes van de gedichten die naast de bank te lezen zijn. “Toen Rico is verongelukt zijn we benaderd door BAAK, die wilde ons dit monument aanbieden.” Nino is erg blij dat er nu een plek is die de herinnering aan zijn grote broer levend houdt. “Ik hoop dat mensen op deze plek een beetje rust kunnen vinden en dat het een ontmoetingsplek wordt voor mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt.”

 “We proberen de draad weer een beetje op te pakken, maar je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. We hebben heel veel steun van familie, maar ook van de vrienden van Rico, die nu de vrienden van Nino zijn”, vertelt vader Andy. “Die komen nog steeds elke maandag bij ons eten”, vertelt Corina. “Het zijn echt topjongens.”

Nino zal nog wel eens op het bankje in de Broekpolder gaan zitten om even na te denken over van alles en nog wat. “Dan bedenk ik me of het nog wel goed gaat. Dit bankje houdt Rico een beetje in leven.” Het gevoel zal volgens Andy nooit helemaal weggaan, maar het bankje helpt wel. “Mensen zeggen: ‘je moet het een plekje geven’, maar dat wordt hem niet in dit geval. Je leert er mee om te gaan.”