advertentie

De cirkel is rond: nieuw circulair ambachtscentrum geopend in Schiedam

Een tafel met een missende poot, of een kleed waar een gat in zit. In Schiedam is er nu een inleverplaats voor spullen die kapot zijn, maar nog net niet kapot genoeg zijn voor het grofvuil: het circulair ambachtscentrum ‘De Cirkel’. In het centrum knappen medewerkers van Het Goed de spullen op om ze vervolgens te verkopen in de kringloopwinkel en daarmee een tweede leven te geven.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 24 april 2024 16:11

"Als gemeente zijn we continu bezig met hoe we als samenleving op een duurzame manier met afval om kunnen gaan," zegt Cemil Kahramanoğlu, wethouder Buitenruimte. Hij vindt het leuk dat de naam door de Schiedammers zelf is gekozen. "Ik wist meteen toen ik de tekening van het pand zag dat het ‘De Cirkel’ moest gaan heten, omdat het om hergebruik gaat," vertelt Adrie Nijs, die de naam instuurde.

De Cirkel is verbonden met de milieustraat en de kringloop Het Goed. “Het moet voor Schiedammers die naar de milieustraat komen om spullen weg te brengen, een kleine moeite zijn om langs De Cirkel te rijden,” zegt Arjan Kraijo, directeur van Irado. Volgens de directeur worden Schiedammers bij de ingang van de milieustraat naar De Cirkel geleid. “Dan kijken medewerkers van Het Goed of er nog iets bruikbaars bij zit." De wethouder hoopt dat Schiedammers dit ook daadwerkelijk gaan doen. "Ik roep alle Schiedammers op om hun oude spullen hier naartoe te brengen, zodat het een tweede leven krijgt."