advertentie

Handballer Clyde Marengo is Schiedams Talent van het Jaar

De 18-jarige profhandballer Clyde Marengo mag zich Schiedams Talent van het Jaar noemen. Deze prijs is onderdeel van de Schiedamse sportprijzen, die jaarlijks worden uitgereikt aan sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd. “Ik vond het leuk om te horen dat ik de prijs had gewonnen,” zegt Marengo.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 01 mei 2024 16:04

De Schiedammer begon zijn handbalcarrière bij de Schiedamse handbalclub DWS. Marengo werd tijdens zijn periode bij DWS geselecteerd voor Jong Oranje en tekende op 17-jarige leeftijd bij eredivisiehandbalclub KRAS/Volendam. Hij traint acht keer per week en speelt in het weekend een wedstrijd voor de Volendamse ploeg. “Ik hoop volgend jaar door te kunnen stromen naar het eerste en zo hoog mogelijk te kunnen komen.”

‘Geen sport voor watjes’

Toen duidelijk werd dat hij handbal op topsportniveau kon beoefenen, ging zijn jongensdroom in vervulling. “Ik wil in de toekomst handballen in de Bundesliga (Duitsland, red.) of naar Spanje, dat is mijn grote droom.” De profhandballer vindt handbal uiteraard de leukste sport die er is. “Het is snel en lekker hard. Het is geen sport voor watjes.”

Hij vindt het goed dat de prijs Talent van het Jaar wordt uitgereikt in Schiedam. “Ik hoop dat het anderen inspireert om ook hun best te doen en ik hoop dat ik daaraan bijdraag door te laten zien dat het winnen van deze prijs haalbaar is.”