advertentie

Betrokken Spartaan ook in Vlaardingen: ‘leuk om samen te sporten’

De Betrokken Spartaan, de maatschappelijke afdeling van voetbalclub Sparta, was al actief in Schiedam en Rotterdam. Maar sinds kort kunnen kinderen ook in Vlaardingen sporten onder begeleiding van sportcoaches. “Ik denk dat het een leuke manier is om met elkaar te sporten.”

Luna Kaleas

door Luna Kaleas

woensdag 01 mei 2024 17:50

De maatschappelijke stichting zag in Vlaardingen een mooie kans om verschillende sporten aan te bieden. “Bijvoorbeeld voor kinderen die niet lid zijn van een sportvereniging of jongeren die juist na schooltijd beweging willen hebben”, vertelt Thom Verhoeven, projectcoördinator bij Stichting de Betrokken Spartaan. “Deze kinderen proberen we aan te spreken en daarmee gaan we aan de slag op vier verschillende locaties in Vlaardingen.”

Elke woensdag zijn de coaches te vinden op de volgende locaties: Lissabonweg (12.45-13.45 uur), Tollensplein (14.00-15.00 uur), Havenspeelplaats (14.15-15.15 uur). Op donderdag is het op het Mendelssohnplein van 14.30- 15.30 uur.

De betrokken Spartaan

De stichting is onderdeel van de voetbalclub Sparta. “Wij zetten ons in voor alle maatschappelijke activiteiten rondom de voetbalclub. Dus op verschillende scholen en pleintjes in Schiedam, Rotterdam en nu ook Vlaardingen.” En ondanks dat het een voetbalclub is, worden er niet alleen voetbaltrainingen aangeboden. Toch denken veel kinderen dit wel. De projectcoördinator vertelt dat dit komt door de kleding:  “Omdat we vaak in Sparta kleding op de pleintjes staan. Maar we proberen juist ook kinderen kennis te laten maken met andere sporten: hockey, basketbal of trefbal.”

Sportcoach worden

Jongeren die ambitie hebben om sportcoach te worden kunnen terecht bij de trainingen. “Als zij uit de wijk komen, kunnen ze een rolmodel zijn voor de iets jongere kinderen. Deze jongeren geven we graag training op de pleinen om sportcoach te worden. Ze komen en kennen vaak ook de kinderen uit de buurt.”