Victoria'04 en Rhoon houden elkaar uiteindelijk in evenwicht

Het belangrijke duel tussen de nrs. 2 en 3 om de nacompetitie om promotie te bereiken kende twee gezichten. In de eerste helft wist Victoria'04 het net drie keer te vinden, maar in het tweede bedrijf stelde Rhoon orde op zaken en bracht het boeiende duel in evenwicht: 3-3.

redactie

door redactie

zondag 12 mei 2024 13:44

De bezoekers begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kregen in de openingsfase enkele goede mogelijkheden. De achterhoede van Victoria'04 wist een vroegtijdige achterstand te voorkomen. In de omschakeling bleek Victoria'04 gevaarlijk.

Met snelle tegenaanvallen werd de defensie van de bezoekers getest. Na 17 minuten bracht Nailey Girigorie Victoria'04 met een kopbal op een 1-0 voorsprong alert reagerend op een half gekeerd afstandsschot. Rhoon liet zich niet het kaas van het brood eten en ging op jacht naar de tegentreffer. Victoria'04 koesterde de voorsprong en loerde op het kunnen plaatsen van een tegenaanval.

De Vlaardingse formatie kreeg loon naar hard werken in de vorm van een strafschop na een ongelukkige handsbal door een verdediger van Rhoon. De kalktrap werd feilloos benut door Jur de Visser: 2-0. In de 39e minuut leek de wedstrijd gespeeld toen Rhoon open huis in de achterhoede gaf. Nailey Girigorie werd de diepte ingestuurd en rondde beheerst af: 3-0. Rhoon bleek echter niet geslagen, want kwam pal voor rust terug tot 3-1 profiterend van een slecht weggewerkte hoekschop.

De tweede helft was nauwelijks op gang gekomen of Rhoon verkleinde zeer verrassend de achterstand tot 3-2.  Naarmate de wedstrijd vorderde, trokken de bezoekers het initiatief steeds meer naar zich toe in de jacht op de gelijkmaker.

Victoria'04 werd op eigen helft vastgezet en kwam nauwelijks nog voor het doel van de tegenstander. Het was wachten op het derde doelpunt van het fel aandringende Rhoon, dat ook daadwerkelijk werd gescoord. In de spannende slotfase moest Victoria'04 alle zeilen bijzetten om Rhoon van de overwinning af te houden.

Door dit resultaat behouden beide teams zicht op het kunnen behalen van de nacompetitie.

Verslag: Arie Noordhoek