advertentie

Verstandelijk gehandicapten verzorgen dieren in De Driespan, 'maken ouderen blij’

Onder luid geknor en gemekker werd op dinsdagochtend 14 mei Dierenpark De Driespan in Schiedam feestelijk heropend na renovatie. Het dierenpark ligt naast DrieMaasStede in Schiedam, waar de dieren worden verzorgd door cliënten van Ipse de Bruggen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 14 mei 2024 14:53

"We hebben de ouderenzorg en verstandelijk gehandicaptenzorg samengebracht door dit dierenpark, want ze vullen elkaar mooi aan," zegt Els Snoek, zorgmanager bij Ipse de Bruggen. Snoek vertelt dat bewoners langskomen om de dieren te zien en een praatje te maken met de dierenverzorgers.

De dieren worden verzorgd door cliënten van de locatie De Driespan. Volgens Snoek voelen zij zich verantwoordelijk voor de dieren. "Ze hebben de verantwoordelijkheid voor een dier en leren dat, als ze geen eten en drinken krijgen, ze doodgaan."

Albert Ramaker verzorgt de twee nieuwe varkens. "Ik vind het leuk om ze te verzorgen en te knuffelen." Tijdens het uitzoeken van de dieren is volgens Snoek ook rekening gehouden met het knuffelgehalte van de dieren. "In het geiten- en varkensverblijf staan bankjes, zodat je echt tussen de dieren bent."