advertentie

Examenperiode zorgt voor zenuwachtige leerlingen en feest voor docenten

De gymzalen van middelbare school Spieringshoek in Schiedam zijn weer gevuld met tafels en stoelen. De komende twee weken is een spannende periode voor veel leerlingen. Nda Ahale, Wassim en Willemijn hadden eerst Grieks op hun planning staan. “Ik was wel een beetje zenuwachtig. Het is toch je eerste examen.”

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

dinsdag 14 mei 2024 15:07

Niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor de docenten breekt er een spannende periode aan. “We hopen dat we alles goed geregeld hebben”, vertelt afdelingsleider Inge Smolenaars. “Ik weet dat de leerlingen in de vakantie nog keihard hebben zitten leren, maar je hoopt dat tijdens de afname alles goed gaat.” Sabine Zandbergen, ook afdelingsleider, is zelfs plaatsvervangend zenuwachtig. “Enorm! Wij leven ook echt naar dit moment toe. Het is echt een feest voor ons.”

‘Biologie makkelijker dan Grieks’

Voorbereiding is het halve werk, weten de leerlingen. Toch heerst de spanning tijdens het leren voor de examens. “Het scheelt dat de toetsen verspreid zijn” zegt Willemijn. “Zodat je niet acht examens op een dag hebt.”

Nda Ahale twijfelt nog een beetje over een goede afloop van zijn examen. Wassim heeft er alle vertrouwen in. ’s Middags stond biologie op de planning. Wassim: “Dat is misschien zelfs wel makkelijker dan Grieks.”

12 juni is de examenuitslag. Dan worden de leerlingen gebeld, met hopelijk goed nieuws.