advertentie

Schiedammers blijven nog twee weken in voorarrest voor schietpartij metro

De twee Schiedamse twintigers die werden aangehouden als verdachten naar aanleiding van de schietpartij in de volle en rijdende metro in Hoek van Holland zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze blijven nog 14 dagen langer vastzitten. 'Het onderzoek is in volle gang' meldt het Openbaar Ministerie.

Schiedammers blijven nog twee weken in voorarrest voor schietpartij metro
Foto: archief/Rijnmond
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

woensdag 15 mei 2024 13:43

De schietpartij, waarbij meerdere keren werd geschoten in de volle metro, vond zondag rond 17:15 uur plaats in metrolijn B die loopt van Schiedam naar Hoek van Holland, ter hoogte van de Stationsweg in Hoek van Holland. Een Vlaardinger en een Hagenees raakten gewond.

Twee personen werden door toegesnelde agenten gewond aangetroffen. 'Maar de verwondingen bleken niet te komen door het schietincident, mogelijk door een opstootje daarvoor' aldus de politie eerder op berichtendienst X. Later meldt de politie op haar website dat er een opstootje was tussen vier mensen. Twee van hen, de verdachten, zijn op de vlucht geslagen, de twee anderen zijn de gewonden.

'Op basis van een signalement konden twee Schiedammers (20 en 21 jaar oud) aangehouden worden in de omgeving van de Stationsweg in Hoek van Holland. 'Ook werd het vuurwapen in de omgeving aangetroffen'. De twee werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het vuurwapen werd in beslag genomen.

'Veel mensen zagen het incident gebeuren' meldde Rijnmond. 'Een getuige vertelt aan een verslaggever ter plaatse dat er een knal werd gehoord en er vervolgens paniek uitbrak in de metro. De getuige laat weten dat een persoon gewond raakte aan zijn hoofd en "onder het bloed" zat.'

Een gedeelte van het perron van de metrohalte de Hoek is urenlang afgezet geweest. De twee slachtoffers, een 22 jarige man uit Den Haag en een 20-jarige Vlaardinger, zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Mensen die met metrolijn B reisden, hadden na het schietincident tijdelijk te maken met uitval en vertragingen.