advertentie

Jacques Tange onthult nooit eerder vertoonde werken met diepe boodschap

De Schiedamse kunstenaar Jacques Tange presenteert zijn nieuwe tentoonstelling UNSEEN met stukken die nooit eerder publiekelijk zijn getoond. "Mensen kennen mijn werk als heel kleurrijk en decoratief. Deze werken hebben echt een zware boodschap,” aldus de kunstenaar.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 15 mei 2024 14:34

Tange, laat in UNSEEN ook werken zien die pijnlijke verhalen vertellen. "Ik vind het echt belachelijk dat elke jan doedel zomaar een pistool kan kopen en rond kan schieten," zegt hij, verwijzend naar een reeks kunstwerken geïnspireerd op schietpartijen op Amerikaanse scholen.

Tange noemt ze ‘in your face’ kunstwerken, die moeilijk te verkopen zijn in galerijen. "Terwijl ik denk, waarom zou je niet een keer een statement aan je muur hangen in plaats van een leuk plaatje?” Tange hoopt met deze tentoonstelling dat er meer waardering komt voor werken waarmee wordt opgeroepen tot protest of dat kunst mensen aan het denken zet.

De opening is op 25 mei aan de Lange Haven 70 in Schiedam. Tijdens de middag zullen er ook culturele optredens zijn van jazzartiesten zoals Carolina Gemmel en Francisco Rodriguez.

Big Guns
Big Guns | Jacques Tange