advertentie

Schiedam-Oost krijgt bijna vijf miljoen om de woonkwaliteit te verbeteren

Schiedam-Oost krijgt ruim 4,8 miljoen euro uit het Volkshuisvestingsfonds. De subsidie is bedoeld voor het veiliger maken van portieken in een woongebouw aan de Reaumurstraat, het verbeteren van de openbare ruimte in de wijk en een bijdrage aan het duurzamer maken van 500 VvE-woningen met een laag energielabel.

Schiedam-Oost krijgt bijna vijf miljoen om de woonkwaliteit te verbeteren
Foto: Twee
redactie

door redactie

woensdag 15 mei 2024 14:38

Het Volkshuisvestingsfonds is een cruciale regeling die gemeenten in staat stelt om de leefbaarheid en veiligheid in kwetsbare gebieden te verbeteren. Volgens de gemeente wordt prioriteit gegeven aan gebieden waar de leefbaarheid het meest onder druk staat.

De gemeente laat weten dat Oost door deelname aan het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid een streepje voor had bij toekenning van het Volkshuisvestingsfonds. “In 2023 was het budget ruim overtekend, dit jaar kunnen we ons verheugen op een aanzienlijke bijdrage van het Rijk”, aldus wethouder Antoinette Laan.

Het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid Schiedam Nieuwland en Oost, dat zich over een periode van twintig jaar uitstrekt, heeft als ambitie de leefomstandigheden van bewoners naar het gemiddelde niveau van de rest van Schiedam te tillen. Het is een samenwerking tussen stadspartners, de gemeente en de overheid.