advertentie

Na nieuwe aanhoudingen blijft huis Vlaardingse loodgieter nog drie maanden gesloten

Het huis van de veelbesproken Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen in de Gretha Hofstralaan blijft nog eens drie maanden langer gesloten, meldt Rijnmond. Een en ander staat in een e-mail van de gemeente Vlaardingen, dat in handen is van de regionale zender.

Na nieuwe aanhoudingen blijft huis Vlaardingse loodgieter nog drie maanden gesloten
redactie

door redactie

vrijdag 17 mei 2024 14:15

"Door de recente ontwikkelingen waarbij meerdere aanhoudingen rondom de woning zijn gedaan, is de burgemeester voornemens om de sluiting van de woning met (nogmaals) 3 maanden te verlengen", staat in de e-mail.

Bijna een week geleden was de laatste arrestatie. Een jongen van 16 uit Maassluis werd toen opgepakt in de buurt van het huis van loodgieter Ron van Uffelen.

Het besluit is genomen in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie en is "geen makkelijke keuze geweest, omdat deze zaak alleen maar verliezers kent", zo staat in het bericht te lezen.

mail aan rijnmond

Toch ziet burgemeester Bert Wijbenga zich genoodzaakt om deze stap te nemen. "Er is nog steeds sprake van dreiging en gevaar voor het gezin en omwonenden."

Begin april sprak Van Uffelen met Rijnmond over hoe hij de afgelopen periode heeft beleefd. Over de Vlaardingse burgemeester was hij toen niet te spreken. Wijbenga zou hem in de steek laten. "De burgemeester luistert vooral naar verhalen die anderen over mij vertellen. Dat ik betrokken ben bij drugsdeals enzo. Maar daar heb ik helemaal niks mee te maken."

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.