advertentie

Grote stroomstoring en ontplofte apparaten door koperdiefstal in Schiedam

Koperdieven hadden het vrijdagochtend vroeg gemunt op het elektriciteitshuisje aan de Burgemeester Stulemeijerlaan in de Schiedamse wijk Nieuwland. Via een luik aan de buitenkant zijn de daders naar binnen gegaan en namen zij, volgens omwonenden, voor driehonderd euro aan kabels mee. Vervolgens zaten de bewoners langere tijd zonder stroom.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 17 mei 2024 14:30

“Ik werd vanmorgen wakker en toen zag ik dat mijn wekkerradio het niet deed”, vertelt een van de bewoners. “Daarna kwam mijn dochter naar mij toe en zei dat er iemand van Stedin beneden in de straat stond.” Het was een begin van een stroomstoring, waarvan vrijdagochtend nog niet duidelijk was dat die langere tijd zou duren. “Ik ben op de Nolenslaan maar even koffie gaan halen”, vertelt een andere bewoner. “Ook voor de buurman want die zit met zijn been in het gips. Maar dat is wel een gedoe, vanaf de zevende etage zonder lift.”

‘Net alles nieuw gekocht’

Bij een van de bewoners zijn er elektrische apparaten ontploft. “We hadden net alles nieuw gekocht, dus dat kunnen we nu weer doen. Maar eerst nog even de schade opmaken.” De politie laat weten dat zij vrijdagmorgen rond 6.30 uur een melding kregen van een inbraak in het elektriciteitshuisje. Bij aankomst zagen zij dat er sporen van braak waren. Daarna is de omgeving afgezet en is er sporenonderzoek gedaan. In eerste instantie zouden de twee naastgelegen appartementencomplexen zonder stroom zitten.

Bij het nabijgelegen crematorium moesten enkele overledenen naar een andere plek worden gebracht omdat de koeling was uitgevallen. Een politieagent vertelt dat de andere omliggende complexen van het stroomnet zijn afgehaald om erger te voorkomen en dat dat het voor Stedin makkelijker maakt de boel weer te repareren.

Om 17:45 uur was de stroomvoorziening in Nieuwland weer hersteld.