advertentie

Komende twee weekenden is de A20 dicht

De A20 gaat de komende twee weekenden weer op de schop: van 24 tot en met 27 mei is de snelweg zelfs in beide richtingen afgesloten. De afsluitingen zijn nodig vanwege de werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding met Rozenburg.

Komende twee weekenden is de A20 dicht
Foto: archief Twee
redactie

door redactie

zaterdag 18 mei 2024 10:27

Van vrijdag 24 mei 22.00 uur tot maandag 27 mei 05.00 uur is de A20 in beide richtingen afgesloten, meldt Rijkswaterstaat. Richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. Richting Rotterdam tussen oprit 7 Maassluis en afrit 9 Vlaardingen. De tussenliggende opritten gaan vrijdagavond om 21.00 uur dicht. Weggebruikers moeten rekening houden een extra reistijd van circa 30 minuten.

Een week later, van vrijdag 31 mei 22.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur, is de A20 afgesloten richting Hoek van Holland tussen Kethelplein en afrit 7 Maassluis. De opritten in Vlaardingen gaan vrijdagavond om 21.00 uur dicht. Weggebruikers moeten rekening houden een extra reistijd van circa 30 minuten.

De afsluitingen zijn nodig om herstelwerkzaamheden aan de fundering van twee portalen uit te kunnen voeren. Ook vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats.

Rijkswaterstaat waarschuwt alvast: 'De verschillende werkzaamheden zorgen ook voor geluid in de omgeving en dat kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Werkzaamheden die veel geluid geven gebeuren zo veel mogelijk overdag'. 

Omleidingen

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4, N223 en A20 (v.v.). Lokaal verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis wordt omgeleid via de Maassluissedijk, Vlaardingen. Verkeer met een bestemming in Vlaardingen wordt omgeleid via af- en opritten op de A20 en de A4. De routes worden met gele borden aangegeven.