advertentie

33-ste Roparun, na vijf jaar opnieuw internationaal, van start

De drieëndertigste editie van de Roparun is zaterdagochtend van start gegaan. Om 11:00 uur klonk het startsein op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie en een uur later vertrokken de eerste teams vanuit Frankrijk. Tijdens deze nieuwe editie van de Roparun leggen de ruim vijfduizend deelnemers, verdeeld over 210 teams, ruim 500 kilometer af.

33-ste Roparun, na vijf jaar opnieuw internationaal, van start
Foto: Roparun - Marco de Swart
redactie

door redactie

zaterdag 18 mei 2024 14:15

Ook vele Schiedammers en Vlaardingers nemen deel aan de tocht. Zoals Team 20, Help een Mens. 'Met deze uitdaging halen de teams geld op dat via Stichting Roparun wordt ingezet om het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, draaglijker te maken' aldus de in Schiedam gevestigde organisatie.

In het team dat verslag doet zitten ook bekenden: onze verslaggever Milou op ten Berg is dit weekend te horen op RoparunRadio en technicus/cameraman Kevin Schenk helpt met het verzorgen van de livestream op RoparunTv.

Internationaal

Dit jaar kent de Roparun weer twee routes. Er werd net als de voorgaande twee edities gestart vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie, maar ook op Circuit Clastres in Frankrijk klonk het startschot. Dat er ook weer vanuit Frankrijk werd gestart, is bijzonder. Na vijf jaar keert hiermee het internationale karakter van het evenement terug. 'De eerste teams werden door alle andere deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers uitgezwaaid. Rond 20:00 uur zaterdagavond zal het laatste team vertrekken vanuit Enschede. In Frankrijk zal dat om 22:30 uur zijn'.

De tussenstand van de opbrengst is op dit moment 3 miljoen euro.