Vlaardingse derby: Victoria'04 rolt DVO'32 op

Victoria’04 begon behoedzaam aan de Vlaardingse derby, want schatte deze als lastig in tegen het inmiddels gedegradeerde DVO’32. Victoria'04, dat volop in de race is voor de nacompetitie om promotie, werd echter door de thuisclub vanaf de aftrap in de kortste keren in het zadel geholpen.

redactie

door redactie

zondag 19 mei 2024 13:01

In de 2de minuut onderschepte Nailey Girigorie een foutieve terugspeelbal op de doelman om beheerst af te ronden: 0-1. Enkele minuten daarna ontsnapte de pijlsnelle topscorer van Victoria'04 aan de aandacht van de achterhoede en scoorde na de dieptepass geroutineerd 0-2. Victoria'04 legde hierna het accent op het behouden van de voorsprong. Een machteloos DVO'32 trachtte de stand een beter aanzien te geven, maar alle aanvalsacties liepen op niets uit.

Keer op keer wist de hechte defensie van Victoria'04 het antwoord om de nul vast te houden. In de omschakeling werd de Victoriaanse aanval gezocht en na een half uur spelen met succes. Oscar Knecht pikte de bal op het middenveld en ging op avontuur. Zijn soloactie besloot de aanvoerder van Victoria'04 met een lage voorzet vanaf de achterlijn om goaltjesdief Nailey Girigorie een niet te missen kans te bieden: 0-3.

Kort voor de pauze besliste Victoria'04 het duel met een vierde treffer. Verdediger Bob Planken pikte de bal op op het middenveld en maakte zich knap vrij om vervolgens Nailey Girigorie aan het werk te zetten. Deze omspeelde zijn directe tegenstander en gaf een zuivere assist op Lars Kortleven die de ruststand op 0-4 bracht.

Na de pauze ging Victoria'04 door op de ingeslagen weg. DVO'32 bleek het geloof in eigen kunnen kwijt te zijn en lag de bezoekers geen strobreed meer in de weg. Vooral omdat in de 50ste minuut Roy Meerten dankbaar gebruik maakte van een slim overstapje van invaller Rilgilio Ramsubagh: 0-5.

Victoria'04 bepaalde het tempo in de wedstrijd en speelde het potje geroutineerd uit. In de slotfase vielen de overige doelpunten. Een soloactie van Roy Meerten gaf Rilgilio Ramsubagh de mogelijkheid om van dichtbij 0-6 te scoren.

In de dying seconds werd Victoria's jeugdig talent Joey Fastenau in de 16 verkeerd afgestopt, waarna hijzelf de eindstand vanaf 11 meter mocht bepalen op 0-7.

Door dit resultaat weet Victoria'04 zich vrijwel zeker van de nacompetitie.

Verslag: Arie Noordhoek