advertentie

Irado introduceert eerste elektrische vuilniswagen: ‘Het is wel even wennen’

Afvalverwerkingsbedrijf Irado heeft een elektrische vuilniswagen toegevoegd aan het wagenpark. De elektrische vuilniswagen wordt in eerste instantie ingezet voor het legen van minicontainers en kliko’s in de gemeenten Schiedam en Vlaardingen, en later ook in Capelle aan den IJssel. Volgens directeur Arjan Kraijo is hiermee de eerste stap naar een duurzame toekomst gezet.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 21 mei 2024 13:24

Kraijo is trots dat de elektrische vuilniswagen eindelijk in gebruik is genomen. “Het is een proces dat vrij lang duurt, want het is ook een groot bedrag dat je uitgeeft,” vertelt hij. Volgens de directeur was het tijd om een volgende stap te zetten naar een duurzame toekomst. “We zijn een bedrijf in recycling en dat is een reden waarom we onze wagens willen verduurzamen.”

De elektrische vuilniswagen is nu een week in gebruik. Volgens Kraijo zijn de eerste ervaringen van werknemers positief. “Het is wel even wennen voor de chauffeurs. Het geluid ontbreekt en er zit enorm veel power in zo’n wagen, dus ze moeten extra voorzichtig zijn.”

Het startsein voor duurzame toekomst is volgens de directeur van het afvalverwerkingsbedrijf gegeven. “Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan, maar wat ons betreft is deze elektrische vrachtwagen de eerste in een reeks van velen.”