Voetbaloverzicht: zo speelde jouw favoriete amateurclub

Het voetbal seizoen zit er (bijna) op voor de Schiedamse en Vlaardingse voetbalclubs. In dit overzicht zie je hoe de verschillende clubs het afgelopen weekend hebben beleefd.

Foto ter illustratie, foto: piqsels.com
Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

dinsdag 21 mei 2024 14:18

In de Vierde Divisie B speelde Zwaluwen uit bij HBS in Den Haag. De Vlaardingers verloren met 2-1 van de Hagenezen. Zwaluwen staat nu vierde op de ranglijst met nog één speelronde te gaan.

In de Tweede Klasse D is de eerste plaats nog steeds niet beslist. CION wist 3-1 te winnen van OLIVEO. CION moet in de laatste speelronde hopen op een wonder, als Sportclub Monster punten verspeeld tegen Hillegersberg en CION weet te winnen zijn de Vlaardingers kampioen. VFC wist te winnen met 2-1 van DHC. HBSS uit Schiedam speelde een uitstekende wedstrijd uit bij Verburch, de Schiedammers wonnen met 1-5.

In de Derde Klasse D ging Kethel Spaland op bezoek bij OVV. De wedstrijd eindigde in 0-0. DVO ’32 had lastige middag tegen stadsgenoot Victoria ’04, de uitslag was maar liefst 0-7. De Victorianen kunnen nog altijd de tweede plek veroveren van V.V. Rhoon. CWO won de streekderby op bezoek bij Excelsior ’20 met 1-3. CWO heeft de vijfde plek nog in het vizier.

In de Vierde Klasse D speelde Deltasport tegen SEV. Deltasport verloor met 1-0. Het seizoen zit er op, Deltasport zal volgend jaar voor het eerst in de clubhistorie uitkomen in de Vijfde Klasse.

In de Vierde Klasse E speelde kampioen Hermes DVS thuis tegen Egelantier Boys. De kampioenen wonnen de spannende wedstrijd met 3-2.

In de Vijfde Klasse A ging SVV op bezoek bij Dvv Delft. De Schiedammers beleefden een makkelijke voetbalmiddag, ze wonnen namelijk met 0-5. SVV eindigt op de tiende plek met 14 punten.