advertentie

Niet verzekerd voor koperdiefstal: slachtoffers zitten met flinke kosten

Toen Schiedammer John Weimar afgelopen weekend thuiskwam van een paar dagen België, stond hem en zijn vrouw een vervelende verrassing te wachten. Na de stroomstoring van afgelopen vrijdag in de Burgemeester Stulemeijerlaan konden hij en tientallen andere buurtbewoners nieuwe huishoudelijke apparaten aanschaffen. Een groot deel daarvan was namelijk ontploft.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

woensdag 22 mei 2024 16:49

“Zeker na de vakantie is het erg vervelend als je wasmachine het niet meer doet”, zegt John als hij naast het apparaat staat. “Er zit zelfs nog was in.” Van zijn schoonzoon had hij al gehoord dat die het niet meer ging doen, maar toen hij eenmaal thuis was bleken ook de airfryer en de computer het niet meer te doen. “Gelukkig hadden de buren nog een oude computer staan die ik voorlopig kan gebruiken en ondertussen hebben we ook een nieuwe airfryer en wasmachine gekocht.”

Piekspanning

In de nacht van donderdag- op vrijdag zijn er kabels gestolen uit het elektriciteitshuisje dat in de straat staat. De gehele vrijdag zaten omwonenden zonder stroom. Door een korte piekspanning zijn er meerdere apparaten ontploft en onbruikbaar.

Tot zijn grote verbazing gaat het John opnieuw de volledige aanschafprijs kosten. De verzekering liet weten het erg vervelend te vinden, maar niets te kunnen betekenen. “Ik kreeg al vrij snel bericht, maar het was ook een kort mailtje. De koperdiefstal, die de stroomstoring veroorzaakt heeft, valt niet in de verzekering.” Toch laat John het er niet bij zitten en neemt zeker nog een keer contact op met zijn verzekeringsmaatschappij.

Netbeheerder Stedin heeft de getroffen bewoners een brief gestuurd waarin staat dat als de verzekering niets voor hen kan betekenen ze eventuele kosten, of een deel daarvan kunnen verhalen bij de netbeheerder.