advertentie

Schiedamse Lena Plotnik grijpt naast podium op landelijk voorleeswedstrijd

Het is het Schiedamse voorleeswonder Lena Plotnik niet gelukt om een van de drie podiumplaatsen te bemachtigen tijdens het Nationale Voorleeskampioenschap in Utrecht. 

Foto: archief Twee
Foto: archief Twee
Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 22 mei 2024 18:04

Lena Plotnik (11), vertegenwoordiger voor de provincie Zuid-Holland, streed vandaag samen met elf andere provincies voor de titel van ‘Voorleeskampioen van Nederland’. Dat deed ze door voor te lezen uit het boek: ‘Tikker’ van Brenda Heijnis. Het boek waar ze eerder hoge ogen mee gooide en waarmee ze de beste voorlezer van Zuid-Holland werd. 

Geheel onverwacht moesten de kandidaten ook een stuk uit het boek: ‘Hart van Staal’ van jurylid Simon van der Geest voorlezen. Een boek dat ze in tegenstelling tot ‘Tikker’, niet had voorbereid. 

Na het optreden van Lena doken de juryleden bijeen om tot de uitslag te komen. Na lang beraad, maakten Kinderboekambassadeur Rian Visser en Annabelle Zandbergen van het Jeugdjournaal bekend, dat niet Lena, maar de Friese Fedde Ebbing de winnaar was geworden. Plek twee ging naar Carmen de Vries uit Drenthe en plek drie naar Sophia Klieckermann uit Flevoland.