advertentie

Bekende Schiedamse balletschool Tosca Balm wordt binnenkort galerie Loket

Tosca Balm is voor heel veel Schiedammers een begrip. Menig Schiedammer danste bij de balletschool aan de Grote Markt. Drie jaar geleden gingen de Rotterdamse ontwerpers Jol en Job in het pand wonen. Eind deze maand openen ze er galerie Loket. Mede door Tosca Balm opende balletjuf Tamara Heeren een eigen balletschool in Zevenbergen.

Hanna van Spijk

door Hanna van Spijk

woensdag 22 mei 2024 18:56

Eigenaresse Jol vertelt dat toen ze het pand aan de Grote Markt kochten, alles nog balletschool ademde. De oude spiegelwanden hingen er nog en de ruimtes waren donkerbruin. De keuken van de woning is gevestigd in de oude kleedkamer.

Tosca Balm heeft veel betekend voor de bewoners van Schiedam. Voor Tamara Heeren in het bijzonder. Toen ze vijf jaar was begon ze met balletles bij balletstudio Tosca Balm, waar ze later zelf les gaf. Al op jonge leeftijd wist ze wat haar droom was: balletjuf worden. “Tosca Balm heeft altijd als een tweede thuis gevoeld”, vertelt Tamara Heeren.

Tosca is mede de reden geweest dat Tamara vijfentwintig  jaar geleden haar eerste balletschool opende in Zevenbergen. En natuurlijk was Tosca aanwezig bij de opening. “Ik heb zelf nooit les gehad van Tosca maar ze kwam wel elke keer de zaal binnen. Als dat gebeurde hield ik mijn rug net een stukje rechter”, zegt Tamara.