advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

DENK wil dat gemeente Schiedam banden met Israël verbreekt

De recente gebeurtenissen in Gaza hebben de Schiedamse fractie van DENK ertoe aangezet om schriftelijke vragen te stellen over de banden van de gemeente Schiedam met Israël. De fractie hoopt hiermee inzicht te krijgen in hoe de gemeente met deze situatie omgaat.

DENK wil dat gemeente Schiedam banden met Israël verbreekt
Foto: Twee
redactie

door redactie

donderdag 23 mei 2024 12:54

“De recente gebeurtenissen in Gaza hebben de fractie van DENK en vele Schiedammers diep geraakt,” zegt Seyda Dokgöz. "Meer dan 36.000 Palestijnen, waaronder vrouwen en kinderen, zijn inmiddels omgekomen door toedoen van het Israëlische regime. De blokkade van humanitaire hulp, het lijden van kinderen door honger en schendingen van mensenrechten zijn afschuwelijk en onmenselijk."

De fractie vindt daarom dat alle banden met Israël, dat zij een ‘apartheidsstaat’ noemen, verbroken moeten worden. "We willen weten of er bedrijven en instellingen zijn die banden hebben met het Israëlische regime of actief zijn in de illegale nederzettingen in bezet Palestijns gebied,” zegt Dokgöz.

Daarnaast heeft de fractie vragen gesteld aan het college of het bereid is deze informatie met de raad te delen en, indien er dergelijke banden zijn, deze te heroverwegen of te beëindigen. “De gemeente hecht veel waarde aan mensenrechten en we hopen door deze vragen te stellen meer inzicht te krijgen in de standpunten van het college.”