advertentie

50.000 euro voor gouden tip die eind maakt aan explosies Vlaardingse loodgieter

Er is een beloning van 50.000 euro uitgeloofd door het Openbaar Ministerie voor de tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever van de reeks explosies, gericht tegen de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen. Politie en justitie werken naar eigen zeggen met man en macht om nieuwe incidenten te voorkomen.

Politie in actie na de veertiende explosie, begin deze week.
Politie in actie na de veertiende explosie, begin deze week. | Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

donderdag 23 mei 2024 16:36

Op 20 mei ging er opnieuw een explosief af bij een woning aan de Gretha Hofstralaan, de woning van de loodgieter. “Daarmee komt het totale aantal explosies en pogingen daartoe op 23”, meldt het OM op de website. “Dit roept een groot gevoel van onveiligheid op en heeft enorme impact. Niet alleen op het slachtoffer en zijn familie, maar ook op de hele buurt.” Politie en justitie zijn daarom van mening dat er een eind moet komen aan de reeks aanslagen.

Meerdere aanhoudingen

Met opsporingsmiddelen, analyses, surveillances, maximaal gebruik van cameratoezicht en andere zichtbare en onzichtbare maatregelen is het meerdere keren gelukt een explosie te voorkomen. “Er zijn meerdere aanhoudingen verricht en uitvoerders veroordeeld. Ook de gemeente is nauw betrokken bij het tegengaan van de explosiegolf.” De woning van de loodgieter is al langere tijd gesloten. De buurt is ook aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Om te achterhalen wie de opdrachtgever van de reeks aanslagen is, looft het OM een beloning van 50.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever. Heeft u informatie, dan kunt u contact opnemen met de opsporingstiplijn van de politie: 0800 - 6070, of bel met het Team Criminele Inlichtingen: 088 - 661 77 34.