advertentie

Veronique (13) exposeert haar kunst bij Schiedamse huisarts: ‘Droom die uitkomt’

Al 25 jaar lang laat de Schiedamse huisarts Lieneke van de Griendt lokale kunstenaars in haar praktijk hun kunst exposeren. Tot en met eind mei exposeert de 13-jarige Veronique Kwitowski haar werk, geïnspireerd op de Japanse manga- en anime-stijl. “Het is een droom die uitkomt, mijn hart ontploft van trots!”

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 23 mei 2024 16:37

De vader van Veronique besloot drie maanden geleden de stoute schoenen aan te trekken en te vragen aan zijn huisarts of zijn dochter haar werk bij haar mocht exposeren. “Ik vond dat heel leuk, want we hebben nog geen werk van een jonger iemand geëxposeerd en ik ben een grote fan van het werk van Veronique,” vertelt Van de Griendt enthousiast.

Voor Veronique begon het allemaal toen ze op de televisie manga en anime, een bekende Japanse tekenstijl, zag. “Ik kan mijn emoties kwijt als ik teken en dat vind ik fijn,” vertelt ze. “Achter mijn werk zit ook altijd een verhaal, de meeste gaan over mijn eigen gevoelens.”

Iedere Schiedamse amateurkunstenaar is volgens de huisarts welkom om te exposeren. “Ik vind creativiteit belangrijk en ook dat mensen betrokken zijn. Met het exposeren van dit soort kunst krijgt de praktijk ook een sociale functie.”