advertentie

Pardoes en Saskia meest klantvriendelijke medewerkers van Nederland

De medewerkers op de klantenservice van zorgverzekeringsmaatschappij DSW gaan met een trots gevoel naar hun werk. De Schiedamse onderneming is na PicNic en De Efteling (met als mascotte Pardoes) het meest klantvriendelijkste bedrijf van Nederland.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 24 mei 2024 13:37

“Daar ben je trots op natuurlijk”, zegt Saskia de Bruin, een van de medewerkers op de klantenservice. “Daar doe je je werk niet voor, maar het is fijn als het gewaardeerd wordt.” Behalve het brons voor het klantvriendelijkste bedrijf, is DSW tegelijkertijd de klantvriendelijkste zorgverzekering van Nederland. “We zijn in de prijzen gevallen omdat we de beste service geven aan onze klanten”, zegt afdelingsleider Judith Waltman. “PicNic en De Efteling staan boven ons. Wij hebben niet zo’n aansprekend product als zij, dus dat is wel heel bijzonder.”

De reden dat de Schiedamse zorgverzekering in de prijzen is gevallen komt volgens Judith doordat de medewerkers de tijd nemen voor de klanten. “De mensen die we in dienst hebben, hebben in hun DNA dat zij mensen goed willen helpen. Daar geven we hen dan ook de ruimte voor.” Saskia herkent dat. “Het is vaak veel meer dan even een vraag beantwoorden. Vaak wordt er ook even een praatje gemaakt met de mensen.” Daarbij vertelt Saskia dat vooral ouderen bijvoorbeeld het verhaal over een overleden partner even kwijt willen. “Dat zorgt voor heel afwisseling.”

Trots

“Het is ook een trofee voor iedereen" geeft Judith aan. "We mogen echt super trots zijn dat we die weer binnen hebben gehaald. Dus dat zijn we ook.”