advertentie

Tientallen kilometers file en urenlange vertraging door dichte snelwegen

De werkzaamheden aan de A20, de Van Brienenoordbrug en de A2 weerhouden veel automobilisten er zaterdag niet van om toch de weg op te gaan. Het gevolg: tientallen kilometers file in en rond Rotterdam (en daarbuiten) met vertragingen die oplopen tot twee uur.

Tientallen kilometers file en urenlange vertraging door dichte snelwegen
Op tal van plekken is het filerijden geblazen als gevolg van werkzaamheden © Rijnmond
redactie

door redactie

zaterdag 25 mei 2024 14:14

Dit weekend is door werkzaamheden de A20 tussen Vlaardingen en Maassluis in beide richtingen dicht. Op de Van Brienenoordbrug is de parallelbaan richting het noorden afgesloten en buiten onze regio is de A2 bij Den Bosch dicht, maar dat zorgt in onze regio voor files.

De files die de afsluitingen als gevolg hebben, zijn niet misselijk. Op de A16 vanuit Dordrecht naar de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam loop je rond 14:00 uur een vertraging op van zeker twee uur. Dat komt ook doordat er een ongeluk is gebeurd op die weg.

Door de dichte A20 is het vooral erg druk op de A4 en de A15 aan de west- en zuidkant van Rotterdam. Je bent zeker een half uur tot een uur langer onderweg.

Ook op binnenwegen van Rotterdam is het erg druk. Dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat bestuurders de Erasmusbrug en Maastunnel als alternatieve route kiezen om naar de noordkant van de stad te komen.

Daarnaast kiezen veel omrijders voor de Maassluissedijk tussen Maasluis en Vlaardingen. Je staat er muurvast.

db5a9e9d 2789 3d04 b655 59ccbed342d6

© Rijkswaterstaat

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.