advertentie
  • sport en bewegen

Voetbaloverzicht: zo scoorden de Vlaardingse en Schiedamse clubs

Zaterdag zijn in het amateurvoetbal de wedstrijden in de diverse competities gespeeld. In onderstaand overzicht zie je hoe de Vlaardingse en Schiedamse ploegen het hebben gedaan.

Voetbaloverzicht: zo scoorden de Vlaardingse en Schiedamse clubs
Patrick de Boer

door Patrick de Boer

zondag 26 mei 2024 12:37

In de Vierde Divisie B sloot Zwaluwen het seizoen af met een 2-5 thuisnederlaag tegen FC ´s-Gravenzande. Door de nederlaag blijft Zwaluwen op 45 punten staan waarmee het uiteindelijk op de vijfde plaats terecht komt.

In de Tweede Klasse D stond in Schiedam de semiderby tussen HBSS en VFC op het programma. De Vlaardingers wonnen de uitwedstrijd met 1-2. CION ging in Delft met 4-2 onderuit tegen DHC. VFC en CION eindigen met 47 punten op de plaatsen twee en drie. De beide Vlaardingse clubs gaan in de nacompetitie nog strijden om een plek in de Eerste Klasse. CION start zijn nacompetitie met een wedstrijd tegen Zuidland op zaterdag 1 juni. VFC begint een week later en treft dan de winnaar van de wedstrijd tussen Brielle en Oliveo. Voor HBSS zit het seizoen erop. De Schiedamse club eindigt met 33 punten op de gedeelde zesde plaats en speelt daarmee ook volgend seizoen in de Tweede Klasse.

In de Derde Klasse D stond de Schiedamse derby tussen Kethel Spaland en Excelsior´20 op het programma. Kethel Spaland hield met een 2-1 overwinning de punten in eigen huis. Victoria´04 speelde thuis met 1-1 gelijk tegen LYRA. CWO verloor thuis met 0-2 van Vierpolders. DVO´32 sluit het seizoen af met een 1-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Rhoon. Victoria´04 eindigt met 47 punten op de derde plaats. Excelsior´20 komt met 39 punten uit op de zevende plaats. CWO staat daar één plekje onder met 37 punten. Kethel Spaland komt met 33 punten uit op de tiende plaats. DVO´32 staat met 19 punten op de dertiende en voorlaatste plaats. Excelsior´20 gaat in de nacompetitie nog strijden om een plek in de Eerste Klasse van volgend seizoen. Kethel Spaland moet in de nacompetitie zijn plek in de Derde Klasse zien vast te houden. DVO´32 is gedegradeerd naar de Vierde Klasse.