advertentie

Sporters uit de regio klaar voor Special Olympics 2024

Op zondagmiddag 26 mei zijn dertig sporters uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis gepresenteerd aan familie, vrienden, supporters en de wethouders van Sport van deze drie gemeenten. Deze sporters nemen volgende maand deel aan de Special Olympics Nationale Spelen 2024.

 

Sporters uit de regio klaar voor Special Olympics 2024
redactie

door redactie

zondag 26 mei 2024 17:33

De Special Olympics, een wereldwijd sportevenement voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, vindt dit jaar plaats van 14 tot 16 juni in Breda en Tilburg. Er doen 3000 sporters mee uit het hele land. Dit jaar zijn er maar liefst vier teams uit onze regio: een voetbalteam van VFC Vlaardingen, judoka's van WestSports uit Vlaardingen, een hockeyteam van HC Schiedam en een zwemteam uit Schiedam.

Tijdens de bijeenkomst spraken de wethouders bemoedigende woorden en wensten de sporters veel succes en plezier. Het hoogtepunt was de overhandiging door de wethouders van de deelnamepassen waarmee de sporters officieel erkend werden als deelnemers aan de Spelen.

De voorbereidingen voor de Spelen gaan de komende weken verder. Aan een inschatting hoeveel medailles er dit jaar tijdens de Spelen worden behaald, durfde niemand zich nog te wagen. Een voorzichtige voorspelling van de teams wijst uit dat het totaal aantal van 23 gouden, zilveren bronzen medailles, dat in 2022 werd gewonnen, toch op z’n minst haalbaar moet zijn.

Verslag: Dick van Gooswilligen