advertentie

Pleegouders zwaargewond meisje aangehouden, verdacht van poging tot doodslag

De politie heeft maandagochtend 27 mei een 37-jarige man en een 37-jarige vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Dinsdag werd het meisje zwaargewond aangetroffen. Het gaat nog steeds slecht met haar.

Foto: stockfoto politie
Foto: stockfoto politie
redactie

door redactie

maandag 27 mei 2024 13:43

Nadat het meisje was opgenomen in het ziekenhuis, ontstonden twijfels over de oorzaak van haar verwondingen. Afgelopen donderdag werd daarom een groot onderzoek met twintig rechercheurs opgestart. Er is onder meer onderzoek gedaan in het huis in Vlaardingen waar het meisje verbleef. "Ook is er buurtonderzoek gedaan, zijn er camerabeelden uitgekeken en is gesproken met diverse mensen die meer informatie zouden kunnen hebben", meldt de politie.

In de Vlaardingse woning, waar de misdrijven zouden hebben plaatsgevonden, verbleven nog twee andere kinderen. Zij zijn ergens anders ondergebracht. De politie benadrukt dat nog veel onduidelijk is. "De politie en het Openbaar Ministerie doen er alles aan om meer helderheid te krijgen over wat zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld en wat de rol van de pleegouders is."

De verdachten zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. “Mocht u iets willen delen of informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact met ons op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000”, besluit de politie.