advertentie

85-jarige Betty sport nog iedere dag: ‘Anders word je stijf’

De 85-jarige Betty Stolker is een van de deelnemers die maandag meedeed aan de Seniorentriatlon, georganiseerd door Seniorenwelzijn, Ouderenraad PPSC en Team Sportservice. Samen met 15 andere 55-plussers sprong zij vanmorgen eerst in het water van Zwembad Zuid in Schiedam. “Zolang het nog kan, blijf ik sporten.”

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 27 mei 2024 15:17

“Ik fiets nog, ik loop soms nog tienduizend stappen op een dag. Ik probeer altijd wel in beweging te blijven.” Mevrouw Stolker vertelt verder dat ze niet anders gewend is dan lekker te sporten. Genoeg redenen ook voor haar om mee te doen met de triatlon.

“Het is Nationale Ouderenweek,” vertelt Corné op ’t Hof, organisator van de Seniorentriatlon. “In het kader daarvan worden allerlei activiteiten aangeboden, waar we in Schiedam ook aan meedoen. In iedere leeftijd is bewegen belangrijk, maar deze week is het dus speciaal voor de ouderen.”

‘Doen wat je leuk vindt’

Ondanks haar 85 jaar doet Betty Stolker nog fanatiek mee met de triatlon. “Als ik een dag niet bewogen heb dan voel ik het wel in mijn knieën. Dan word je stijf.” Wel is ze blij dat tijdens het wandelen er niet wordt hardgelopen, want ze zegt dat niet te kunnen bijhouden. “Het is ook belangrijk dat je iets doet dat je leuk vindt, anders gaat het je tegenstaan.”

Corné kan zich daarin vinden. “Het is ook een stukje gezelligheid. Als je nu niet weet waar je moet beginnen, als je toch wilt gaan sporten, ga dan met vrienden of familie een stukje wandelen. Vanuit daar kun je het verder opbouwen.”